Müslin Kumaş Kullanımı
Müslin Kumaş Nerelerde Kullanılır?
-
Müslin bebek ağız bezi: Emzirme, biberonla besleme ya da kusma gibi durumlarda bebeğinizin ağız bölgesini silmek için müslin bezleri kullanabilirsiniz.
-
Müslin kundak: Mısırlılardan bu yana müslin, bebekleri kundaklamak için kullanılmıştır. Siz de bu nefes alan kumaşı bebeğinizi kundaklamak için kullanabilirsiniz.
-
Müslin omuz örtüsü: Bebeklerin gazını çıkarırken kusma ihtimaline karşı hem omzun kirlenmesini önlemek hem de bebeklerin yüzünün yumuşak ve sağlıklı bir beze temas etmesini sağlamak için muslin örtüleri tercih edebilirsiniz.
-
Müslin ter bezi: Bebeklerin terini silerken doğal bir bez kullanmak isterseniz muslin kumaşlardan üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz.
-
Müslinden emzirme örtüsü: Bebeğinizi emzirirken özellikle dış mekanlarda müslini tıpkı bir tülbent gibi göğsünüzü örtmek için kullanabilirsiniz. Hem bebeğinizin sağlıklı nefes almasını da sağlamış olursunuz.
-
Alt değiştirme örtüsü: Bebek cildiniz her bölgesi çok hassas. Bu sebeple alt değiştirme esnasında da sentetik ürünler yerine annelerin yeni tercihi müslin.
-
Salya bezi: Özellikle diş çıkaran bebeklerde görülen salya çıkarma durumu için bebeğin giysileri koruma ve ağız bölgesini silmek için müslin bezleri kullanabilirsiniz.
-
Müslin pike: Muslin örtüleri ister bebeğiniz ister kendiniz için pike olarak kullanabilirsiniz.
-
Havlu: Emici özelliğe sahip muslin kumaşı banyo ya da deniz sonrası havlu olarak kullanabilirsiniz.
-
Müslin puset örtüsü: Bebeğinizi dışarıya çıkarırken puseti muslin ile örterek rüzgar ya da güneşten koruyabilirsiniz.
-
Ana kucağı/kanguru: Müslin kumaştan farklı bağlama şekilleri ile ana kucağı da yapabilirsiniz.
-
Diz battaniyesi: Kışın televizyon karşısında ya da balkonda kitap okurken dizleriniz üşümesin diye yumuşacık müslin örtüleri tercih edebilirsiniz.
-
Şal: Farklı renk ve tasarımlara sahip bu örtüleri ince dokusu sayesinde tarzınızı tamamlayacak bir şal ya da boyun bağı olarak kullanabilirsiniz.