Araba İçi Kumaş Kullanımı

11-07-2020 15:06
Araba İçi Kumaş Kullanımı
 Araba içine, nereye ne kadar kumaş almam gerekiyor?

Peluş: Arabanın ön göğsü (dashboard) ya da arka pandizöt kısmı için kullanılır.Binek otomobiller için 50cm yeterli olacaktır.Eğer otobüs ya da minübüs tarzı araç için alıyorsanız 70-80 cm arasında değişmektedir.

Paspas: İşin mantığı paspası yerleştireceğiniz yerin en uzun ve en geniş ölçülerini alıp kaç adet yapacağanıza karar verdikten sonra kumaşın enini hesaba katarak yapacağınız adetleri kumaşa yerleştirmektir.Bu şekilde en az ve yeterli kumaşı almış olursunuz.

Direksiyon kılıfı: Deri dikeceğiniz direksiyonun çevresini ve yüzük ölçüsü alır gibi kalınlığını ölçtükten sonra 5 cm de içe katlama, dikiş payı vererek alacağınız derinin en ve boyunu hesaplamış olursunuz.Zaten deri kumaşın eni sizin direksiyon kılıfı boy hesabınızı kurtaracaktır.
 
Keçe: Burada da işin mantığı paspasa çok benzer.Keçe alırken sadece dikkat etmeniz gereken;keçeyi yapıştıracağınız ya da uygulayacağınız cep veya bölmenin en uzun genişliğini ve uzunluğunu aldıktan sonra ekstradan bu en ve boya yüksekliği de dahil etmenizdir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.